top of page
D7F309FA-39DE-48EB-9D93-7FCC254257B7.JPG

PLAY ROOM, Standaardman

1 - 24 april 2022

Een vernieuwende blik op mannelijkheid in beeldende kunst, live performances, muziek en literatuur

PLAY room luidt op spectaculaire wijze het voorjaar in met kunstfestival ‘Standaardman’. Na verschillende vrouwenthema's is het nu tijd voor ‘de man’ aan de Westzijde 99. Want wat maakt een man ‘man’? En hoe werkt mannelijkheid? Er zit iets vreemd gênants aan.

Het concept van het festival en de tentoonstelling is gebaseerd op het boek 'Mannen' van de Britse kunstenaar, denker en drag-queen Grayson Perry. Heeft het beeld wat wij hebben van ‘de man’ en mannelijkheid daadwerkelijk te maken met sekse óf met de rol die mannen krijgen opgelegd? Zou het kunnen dat ons idee van mannelijkheid dringend toe is aan vernieuwing?

Ervaar en ontdek het zelf in PLAY room tijdens het kunstfestival van 1 tot 3 april en door een bezoek te brengen aan de tentoonstelling tot en met 24 april. Gastvrij en gratis toegankelijk zoals je gewend bent van PLAY room!

Programma: PLAY room Art Festival Standaardman
• Vrijdag1 april Openingsfeest (18u):
o Janine Ensslin m.m.v. Nick J. Swarth opent de expositie
o Dion AKA LoveDrWong, de bekende DJ eindigt de avond
• Zaterdag 2 april (15u):
o Live performance Big Red, muziek versmelt met beeldhouwkunst
• Zondag 3 april (15u):
o Expo en Live Performance van Zoë Simon

PLAY room kunstenaars tijdens Standaardman
Op de propvolle tentoonstelling is werk te zien van: L’Artistiek, Tyna Adebowale, Airco Caravan, Maarten Bel, Paul Blanca, Nick Cave, DADARA, Bjorn Eriksen, Paul Huf, Hans Jeths, Katrine van Klaveren, Esther Koeman, Jawek Kwakman, Anneliek Nieuwland, Grayson Perry, Sagrasse, Joost van den Toorn, Sylvia Toy, Lieke Tripaldelli, Dana Variano, Reggie Voigtländer, Jasmine de Vries en Andy Warhol.

bottom of page